Міноборони допустило шведський БТР з авіаційною гарматою до постачання у ЗСУ

Міноборони допустило шведський БТР з авіаційною гарматою до постачання у ЗСУ

Укрінформ
Міністерство оборони України допустило для постачання бронетранспортер шведського виробництва PbV 302, оснащений авіаційною гарматою.

Про це повідомила пресслужба МОУ, передає Укрінформ.

Як зазначається, бронемашина на гусеничному шасі розроблена компанією Hägglund & Söner і перебувала на озброєнні шведської армії до 2014 року. Її застосовували під час бойових дій у Боснії та Косові.

Бронетранспортер вагою понад 13 тонн має широкі гусениці, завдяки яким її тиск на ґрунт менший, ніж у трактора. Це дозволяє бронемашині рухатись в умовах бездоріжжя, по м’яких і сипучих ґрунтах, а також долати водні перешкоди.

Озброєний шведський бронетранспортер 20-міліметровою автоматичною гарматою Hispano-Suiza, що встановлювалась і на літаки.

Шведські PbV 302 мають додаткове посилення бронювання внутрішнім протиосколковим підбоєм і зовнішніми керамічними елементами. Лобова броня витримує пряме влучання 20-міліметрового снаряда.

Читайте також: Міноборони допустило до постачання у ЗСУ один із найбезпечніших бронеавтомобілів у світі

Гусеничний шведський БТР має дизельний двигун потужністю 270 кінських сил, що розганяє бойову машину до швидкості понад 60 кілометрів за годину.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони кодифікувало та допустило до постачання у Збройні сили України броньовану інженерну машину Buffalo MPV, яку називають однією із найбезпечніших у світі.

Фото: Måns Thuresson

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-