У Чернівцях відкрили перший на Буковині центр рекрутингу

Фото

У Чернівцях у вівторок, 27 серпня, відкрився центр рекрутингу української армії, який став 33-м в Україні.

Як передає Укрінфрм, про це повідомляє Міністерство оборони України.

За словами голови Чернівецької обласної військової адміністрації Руслана Запаранюка, «це надзвичайно важливий проєкт. Він дозволить кожному громадянину проявити себе у захисті нашої держави відповідно до своїх можливостей».

Міський голова Чернівців Роман Клічук зауважив, що «кожен громадянин зможе при бажанні знайти своє місце в українській армії», та запросив звертатися до рекрутингового центру.

Рекрутуватися можуть чоловіки та жінки віком з 18 до 60 років. У центрі можна обрати посаду відповідно до свого цивільного досвіду, а також рід військ і частину.

Читайте також: В Україні створюється служба супроводу військовослужбовців - які основні завдання

Усього у загальній базі центрів рекрутингу української армії більш як 10 тисяч вакансій у частинах Сухопутних військ, Повітряних сил, Сил спеціальних операцій, Головному управлінні розвідки Міноборони тощо.

У Чернівцях на базі місцевого ЦНАПу відкрили перший на Буковині центр рекрутингу української армії / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

Після оформлення до війська новобранці проходять базову загальновійськову, а за потреби й фахову підготовку.

Окрім того, у співпраці з Victory Drones і Drone Force реалізуються спільні проєкти з відбору та рекрутингу операторів безпілотників.

«Наша мета — забезпечити, щоб кожен рекрут потрапляв до обраної частини на свою позицію. Останніми місяцями ми спостерігаємо зростаючу динаміку щодо добровольців. Це свідчить про правильність ініціативи та підтверджує доцільність функціонування вже 33 центрів в Україні», — підкреслив уповноважений представник Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Читайте також: Відсоток штурмовиків серед військових насправді не високий - речник Міноборони

Він зазначив, що на цей час до центрів рекрутингу звернулося понад 15 тисяч людей. «Із них вже більше чотирьох тисяч осіб перебувають на етапі підбору вакансій або вже посади підібрані, а понад 1400 людей уже поповнили лави українського війська», - сказав представник МОУ.

За його словами, Міноборони проводить переговори з представниками місцевого самоврядування щодо розширення мережі рекрутингових центрів по всій території України.

Як зазначалося на відкритті, найбільше армія потребує операторів БпЛА, водіїів, механіків із ремонту техніки тощо. У пріоритеті із набору кадрів нового центру будуть військові частини, які дислокуються в межах Чернівецької області.

Одним із перших відвідувачів нового рекрутингового центру у Чернівцях став місцевий волонтер Віталій Хобзей. Раніше він допомагав із ремонтом техніки військовим та волонтерам. «Просто сидіти без допомоги українському війську я не можу. А зараз усе менше волонтерів приганяє техніку для ремонту і відправки військовим. Тому я вже давно задумувався долучитися до армії. Колись я служив на посаді водія-механіка і прийшов сьогодні поцікавитися, чи є подібні вакансії у наших бригадах», - сказав чоловік.

У центрі в Чернівцях постійно працює двоє рекрутів.

У центрі можна отримати консультації, інформацію про частини і посади, умови служби та за бажанням рекрутуватися.

Читайте також: У застосунку «Армія+» авторизувалися вже 52 тисячі військових

Цивільні рекрутери, які пройшли спеціальну підготовку, також можуть надати консультацію за телефонами: +38 (096) 435 8925 та +38 (066) 386 3014.

Також до них можна звернутися за електронною адресою: rekrutercernivci@gmail.com

Центр рекрутингу працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00 за адресою: Чернівці, вул. Героїв Майдану, 7.

Контакти центрів рекрутингу української армії можна знайти за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, кількість жінок серед осіб, які звертаються до рекрутингових центрів Мініоборони, сягає 20%.