У школах Кропивницького через брак учнів скоротять майже 30 класів

У закладах загально-середньої освіти Кропивницького прогнозують скорочення мережі на 28 класів через зменшення кількості учнів.

Про це під час брифінгу у Кропивницькій міській раді повідомила очільниця міського управління освіти Лариса Костенко, передає кореспондент Укрінформу.

"У закладах загально-середньої освіти прогнозоване зменшення мережі становить 28 класів, але остаточна цифра буде відома після початку навчального року. Всього в школах навчається 24 774 учнів, з них 1324 - ВПО", - розповіла Костенко.

Вона пояснила, що причин цьому декілька, у дитячих садочках також зменшать кількість груп.

"Через війну та демографічну ситуацію мережа закладів та кількість учнів зменшилися. Цьогоріч у дитячих садочках відкриється на 8 груп менше, загальна кількість груп - 334, де виховується та навчається 6845 малюків, з яких 540 — дітки із родин ВПО", - додала посадовиця.

Новий навчальний рік у місті розпочнеться 2 вересня без святкових лінійок та урочистих заходів.

Щодо кількості закладів освіти Костенко повідомила, що в місті працюють 38 дитячих садочків (один із них - державний), 38 закладів загальносередньої освіти, 3 приватні школи, 5 позашкільних закладів та 5 професійно-технічних навчальних закладів.

Читайте також: На Саміті перших леді та джентльменів обговорять безпеку дітей у школах - Зеленська

Навчання в школах організують переважно в очному форматі: 13 закладів працюватимуть в одну зміну, інші — у дві зміни, ймовірно, з одним днем для онлайн-навчання, це буде залежати від безпекової ситуації.

Збільшилась кількість учнів і учениць на індивідуальній формі навчання, ця категорія дітей перебуває здебільшого за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець навчального року близько мільйона українських дітей навчалися онлайн.