На Саміті перших леді та джентльменів обговорять безпеку дітей у школах - Зеленська

На Саміті перших леді та джентльменів обговорять безпеку дітей у школах - Зеленська

Укрінформ
Учасники дискусійної панелі четвертого Саміту перших леді та джентльменів, який пройде у вересні у Києві, обговорять безпеку дітей у школі.

Про це у Телеграмі повідомила дружина Президента України Олена Зеленська, передає Укрінформ.

"Про безпеку у школі говоритимемо на одній із дискусійних панелей четвертого Саміту перших леді та джентльменів, що його у вересні приймає Київ. Спробуємо подивитися на неї з різних боків. Адже справді безпечна школа – це не лише та, де дитина захищена фізично, а й та, де вона почувається безпечно, особливо після пережитих травматичних подій", - зауважила вона.

Перша леді порівняла можливі відповіді батьків дітей із Сполучених Штатів Америки, Франції та України про те, що означає для них безпека у школі.

На її думку, батьки із США з високою імовірністю зазначать, що це "захист дітей від стрілянини", адже там трапляються трагедії із застосуванням вогнепальної зброї.

Батьки із Франції можуть порушити тему булінгу. Те, як йому протидіяти, Зеленська обговорила зі дружиною Президента Франції Бріжит Макрон під час зустрічі у Парижі.

"Якщо ж про безпечний освітній простір спитати в українців, відповідь буде очевидною: той, де діти захищені від ракет", - підкреслила вона.

За словами Зеленської, "український досвід зі створення безпечного освітнього середовища здобувається під обстрілами тисячами ракет, і це робить його унікальним".

"Хотілося б, звісно, щоб наш досвід не був релевантним більше ні для кого. Однак війни зараз точаться в різних куточках світу, тож захищати дітей від їх впливу маємо, використовуючи весь доступний інструментарій", - підкреслила вона.

Зеленська порушила питання, як у часи небезпеки виховувати лідерів, які в майбутньому формуватимуть світову безпеку, які кроки для цього можуть зробити уряди та яких навичок лідерства і життєстійкості можна навчати, починаючи з дитсадка.

За її словами, "безпечний простір, безумовно, впливає на якість освіти. А це своєю чергою – на успішність учнів, їхній розвиток і майбутній потенціал. І далі – на економіку країни, де молоде покоління зростає освіченим".

"Тож тема надважлива й надпотрібна. Сподіваюся, вже зовсім скоро ділитимусь інсайтами із цієї панелі", - підсумувала Зеленська.

Як повідомлялося, четвертий Саміт перших леді та джентльменів відбудеться у Києві 12 вересня. Тема цьогорічного саміту - "Безпека дітей".

Читайте також: Перша леді обговорила з подружжями послів гуманітарні завдання для України

Саміт перших леді та джентльменів - щорічна міжнародна подія, яку ініціювала Зеленська у 2021 році. Це глобальна платформа, що об'єднала перших леді та джентльменів для подолання викликів світового масштабу. Під час першого саміту започаткували платформу для розв'язання гуманітарних проблем. Другий захід дав змогу зібрати понад 6 млн доларів на 92 машини швидкої допомоги. На полях третього саміту, який відбувся торік, заснували медичне партнерство. Тоді українські та іноземні клініки уклали 25 меморандумів про медичну співпрацю, нині їх уже 44.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-