Перша леді обговорила з подружжями послів гуманітарні завдання для України

Перша леді обговорила з подружжями послів гуманітарні завдання для України

Фото, відео
Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська на полях щорічної Конференції послів зустрілася з чоловіками та дружинами українських дипломатів.

Про це дружина Президента повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«У дипломатичній роботі дуже важливі помічники наших дипломатів – їхні родини. Подружжя послів теж багато можуть зробити для того, щоб голос України ставав сильнішим. Тому на полях щорічної Конференції послів для мене було важливо зустрітися з їхніми дружинами та чоловіками – із представниками асоціації «Подружжя українських дипломатів». Подякувати й обговорити те, що треба зробити», – зауважила Зеленська.

Відео: офіційний канал Першої леді України

Вона відзначила кілька пріоритетних тем, над якими працюватимуть подружжя послів уже найближчими місяцями.

«Восени наша реформа шкільного харчування виходить на світовий рівень – розповідатимемо про її успіх під час оборони країни на регіональному саміті міжнародної Коаліції шкільного харчування. Знайдемо нових партнерів, щоб побудувати більше кухонь і їдалень і щоб нове меню стало безкоштовним для всіх дітей», – розповіла перша леді.

Також у планах, за її словами, продовжити розбудову Всеукраїнської програми ментального здоров’я. «Наша стійкість потребує ментальної підтримки. Найкращий світовий досвід для реабілітації наших людей має бути в нас», – зазначила вона.

Окремо буде приділено увагу безбар’єрності. «Під час Олімпіади всі звернули увагу на безбар’єрність кварталів Парижа. Але наш виклик знову більший: маємо створити безбар’єрність – у просторі та можливостях – для цілої країни», - наголосила перша леді.

Вона закликала продовжити працювати над розширенням українського культурного простору.

«У той час коли Росія привласнила стільки нашої культури, мусимо повертати її собі. Тому що більше буде українських книжкових поличок у бібліотеках різних країн (їх уже 200 в 50 країнах!), що більше працюватиме українських аудіогідів (уже 85 у 46 державах), що більше відкриється українських і кримськотатарських студій, то більше правди дізнається про нас світ», - заявила Зеленська.

Читайте також: Зеленська розповіла деталі третього Саміту перших леді і джентльменів

Вона подякувала представникам асоціації за допомогу в діяльності Фундації Олени Зеленської і представила результати спільної роботи за цей рік. Зокрема, було передано Україні 52 автомобілі швидкої допомоги замість знищених Росією; 1500 дітей із прийомних родин відпочили цього року в таборі «Артек-Буковель», 180 маленьких українців побували в психологічному кемпі «Голоси дітей». Зведено 14 будинків для великих прийомних родин (проєкт «Адреса дитинства»); зібрано 60 тисяч гаджетів для учнів і вчителів; профінансовано створення при лікарнях у шести містах «Шкіл супергероїв» – класів для дітей на тривалому лікуванні. Триває відбудова та оснащення опорної лікарні в Ізюмі на Харківщині.

«Вдячна всім дипломатам та їхнім родинам, які долучаються до цього. Бо не лише військова сила нам потрібна. Нам потрібна сила жити», - підсумувала перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, четвертий Саміт перших леді та джентльменів відбудеться у Києві 12 вересня. Його тема - "Безпека дітей".

Саміт перших леді та джентльменів - щорічна міжнародна подія, яку ініціювала Олена Зеленська у 2021 році. Це глобальна платформа, що об'єднала перших леді та джентльменів для подолання викликів світового масштабу. Під час першого саміту започаткували платформу для розв'язання гуманітарних проблем. Другий захід дав змогу зібрати понад 6 млн доларів на 92 машини швидкої допомоги. На полях третього саміту, який відбувся торік, заснували медичне партнерство. Тоді українські та іноземні клініки уклали 25 меморандумів про медичну співпрацю, нині їх уже 44.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-