Президент збирає Радбез через ситуацію із МСЕК та фейковими інвалідностями

Президент збирає Радбез через ситуацію із МСЕК та фейковими інвалідностями

Звернення
Укрінформ
Володимир Зеленський призначив засідання Ради національної безпеки і оборони у зв'язку зі скандалами довкола оформлення фальшивих інвалідностей.

Про це Президент України повідомив у відеозверненні, передає Укрінформ.

Глава держави нагадав, що цього тижня Україна отримала підтримку від партнерів за Планом перемоги. Він висловив вдячність, зокрема Франції, Литві, північним країнам і багатьом партнерам у Європейському Союзі.

Відео: ОП

"Є дуже хороші сигнали від Сполучених Штатів – ми чуємо риторику, її зміни. Очікуємо на приїзд команди з Вашингтона, щоб на всіх робочих рівнях працювати по пунктах Плану перемоги", – зазначив Зеленський.

Він додав, що вже досягнуті домовленості щодо кількох нових пакетів підтримки – і оборонної, і енергетичної.

Читайте також: Данія оголосила пакет військової допомоги Україні на $350 мільйонів

За словами Президента, дається все це дуже непросто, але по-іншому ворога не перемогти.

При цьому він подякував усім, хто допомагає, та підкреслив, що "нам треба працювати тільки разом і тільки в єдності. Щоб для нас усіх був результат – для всієї України".

"Але поки це відбувається, на жаль, у тилу тут, в Україні, стаються речі, з якими жодних ворогів не треба. Це реально внутрішній ворог", – зауважив глава держави.

Він уточнив, що йдеться про ситуацію з медико-соціальними експертними комісіями й "нахабством людей, зокрема прокурорів, які скористалися своїми зв’язками із МСЕК та пооформлювали собі фальшиві інвалідності".

Читайте також: Реформа МСЕК: як подолати «торгівлю інвалідністю»

"Я чекаю від правоохоронців, зокрема передусім СБУ, ДБР, Офісу генпрокурора, відповідних швидких жорстких рішень. Призначив РНБО", – заявив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, у ЗМІ з'явилася інформація про те, що пів сотні прокурорів Хмельницької області впродовж останніх років отримали групи інвалідності. Генпрокурор Андрій Костін підписав наказ про проведення відповідного службового розслідування.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-