На Тернопільщині зацікавлені у відкритті Почесного консульства Словаччини

Фото

Відбулася зустріч начальника Тернопільської ОВА В'ячеслава Негоди та генерального консула Словацької Республіки в Ужгороді Павола Паніса.

Про це повідомляє у Фейсбуці Тернопільська ОВА, передає Укрінформ.

"Обласна військова адміністрація зацікавлена у налагодженні партнерських зв’язків із регіонами Словацької Республіки з метою розвитку міжрегіональної співпраці. Тернопілля – це край значних перспектив і можливостей. Переконаний, якщо в нашому регіоні відкриється Почесне консульство Словацької Республіки, то це дасть поштовх для розвитку українсько-словацьких відносин, сприятиме активізації двосторонньої торгівлі, збільшиться присутність словацького бізнесу в області, а також вихід тернопільських підприємців на ринок Словаччини”,– зазначив Негода.

У свою чергу генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Паніс висловив подяку за підтримку у створенні Почесного консульства та зазначив, що співпраця між регіонами повинна приносити взаємовигідні результати.

Читайте також: Словаччина позбавила захисту соратника Медведчука

Ще одним важливим напрямом, зазначалося під час зустрічі, є розвиток громад області та реалізація спільних проєктів в рамках програм міжнародної технічної допомоги, які спрямовані на покращення практик у сфері місцевого самоврядування. Також обговорювалися економічні зв’язки між Словацькою Республікою та Тернопільською областю.

Як повідомляв Укрінформ, на Тернопільщині безробітним видали понад 1,5тисячі направлень до «Армії відновлення».

Фото: Тернопільська ОВА