Словаччина позбавила захисту соратника Медведчука

Словаччина позбавила захисту соратника Медведчука

Укрінформ
Братислава приховано зняла тимчасовий захист з українського бізнесмена Артема Марчевського, пов'язаного з проросійською медіаплатформою «Голос Європи» (Voice of Europe).

Про це повідомляє Euractive, передає Укрінформ.

Новину про скасування тимчасового захисту у понеділок (26 серпня) повідомило чеське видання Deník N, а згодом інформацію підтвердило Міністерство внутрішніх справ Словаччини.

«Після належної та об'єктивної оцінки справи Департамент міграції Міністерства внутрішніх справ 3 липня ухвалив рішення про скасування тимчасового захисту», - підтвердив речник міністерства Матей Нойманн.

Читайте також: АРМА шукає оцінювачів та управителів для низки активів Медведчука

Рішення набуло чинності 25 липня, проте нинішнє місцезнаходження Марчевського невідоме, а його адвокат досі не відреагував на це рішення.

Марчевський отримав тимчасовий притулок у Словаччині після втечі від чеської влади у квітні, яка внесла його до санкційного списку в березні за його ймовірну причетність до «Голосу Європи».

Медіаплатформа, яка спочатку позиціонувала себе як незалежний ресурс масової інформації, була викрита чеською та польською владою в березні як проросійська пропагандистська мережа. Розслідування виявило, що «Голос Європи» був особливо активним напередодні парламентських виборів до Європарламенту в червні, в тому числі здійснював платежі депутатам Європарламенту з метою просування поглядів Кремля.

Міністерство закордонних справ Чехії заявило, що Марчевський керував сайтом під керівництвом Медведчука. Дані Euractiv показують, що після того, як «Голос Європи» був висланий з Чехії, він відновив свою діяльність у Казахстані.

Як повідомляв Укрінформ, 27 травня Європейський Союз запровадив санкції проти «Голосу Європи», проросійських українських бізнесменів Віктора Медведчука та Марчевського.

Артем Марчевський був генеральним продюсером заблокованого телеканалу "112 Україна", співвласник "Першого незалежного". Марчевський балотувався до Верховної Ради від ОПЗЖ.

Фото: Детектор медіа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-