Кличко анонсував пробний запуск поїзда на перегоні між «Деміївською» і «Либідською»

У Києві завершуються відновлювальні роботи на перегоні між станціями метро «Деміївська» та «Либідська», найближчим часом відбудеться пробний запуск поїзда.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Відновлювальні роботи на перегоні між станціями метро «Деміївська» та «Либідська» - на завершальному етапі. Фахівці збудували нову ділянку тунелю довжиною 27 метрів. Також посилили ділянки, що прилягають до неї з обох боків (загальною довжиною понад 50 метрів). Всередині тунелю завершені всі будівельно-монтажні роботи. Наступний етап - запуск пробного поїзда, вже найближчими ночами», - написав Кличко.

За його словами, фахівці вже перевірили габарити тунелю на перегоні між станціями спеціальною габаритною рамою, і вони відповідають встановленим нормам.

Кличко зазначив, що у складі першого пробного поїзда буде спеціальний вагон, який перевірятиме нове колійне полотно. Також поїзд розпочне перевірку та тестування безпекових систем руху на різних швидкостях.

Перед повноцінним відновленням руху поїздів фахівці ретельно перевірять усі інженерні та безпекові системи, зазначив столичний голова.

"Роботи тривають в цілодобовому режимі, аби найближчими тижнями відновити рух поїздів», - зауважив він.

Читайте також: Оборудка на ₴60 мільйонів: у справі щодо ремонту тунелів київського метро оголосили підозру

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня 2023 року столична влада оголосила про припинення руху поїздів на відрізку між станціями «Либідська» та «Деміївська» Оболонсько-Теремківської лінії метро у зв'язку із підтопленням тунелю на зазначеній ділянці.

Попередньо встановлено, що підтоплення сталося через розгерметизацію тунелю. За цим фактом прокуратура розпочала досудове розслідування.

Наприкінці квітня розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів у перегінному тунелі між станціями метро «Деміївська» і «Либідська».