Оборудка на ₴60 мільйонів: у справі щодо ремонту тунелів київського метро оголосили підозру

Оборудка на ₴60 мільйонів: у справі щодо ремонту тунелів київського метро оголосили підозру

Укрінформ
У Києві генпідряднику, який завищив вартість ремонту тунелів Святошинсько-Броварської лінії метро і привласнив ₴60 мільйонів бюджетних коштів, оголосили підозру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Встановлено, що у період 2022-2023 років приватне будівельне товариство, зареєстроване в Одесі, уклало з комунальним підприємством «Київський метрополітен» договір на капітальний ремонт тунелів Святошинсько-Броварської лінії метро.

Як підкреслили у прокуратурі, на цей договір був накладений гриф «для службового користування», що виключало вимоги застосування до нього публічної процедури відбору генпідрядника, як вимагає Закон «Про публічні закупівлі».

Одним із елементів капітального ремонту, який зробили не публічним, була заміна кабелю на загальну суму більш ніж 100 млн грн.

Генпідрядник, розуміючи, що інформація про умови договору також не стане публічною, вніс в акти виконаних робіт завідомо завищені ціни на поставлену кабельно-провідникову продукцію.

Уже проведені товарознавча та економічна експертизи, які встановили завищення вартості поставлених метрополітену кабелів на понад ₴60 мільйонів.

Читайте також: Метро на Виноградар: київська підземка підписала договір на будівництво з новим підрядником

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва повідомили про підозру директору приватного товариства у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, Бюро економічної безпеки повідомило чотирьом службовим особам Дніпровської міської ради про підозру в розтраті бюджетних коштів, виділених на фінансування програми сприяння територіальній обороні на 2022-2026 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-