У Харкові затримали працівника лісництва, який передавав росіянам локації українських військ

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань затримали у Харкові працівника лісництва, який збирав для російських спецслужб дані про військові об'єкти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Для збирання розвідданих фігурант під виглядом робочих об’їздів території державного лісгоспу фіксував локації підрозділів Збройних сил України, приховано стежив за блокпостами та укріпрайонами українських захисників.

Крім координат військових об’єктів, чоловік додатково намагався встановити там орієнтовну кількість особового складу і види озброєнь.

Отримані відомості він наносив на гугл-карти для підготовки звіту російській спецслужбі.

Зловмисника затримали у власному помешканні.

Як встановило розслідування, агент комунікував з росіянами через свого знайомого, який на початку повномасштабної війни виїхав і пішов на співпрацю з Росією.

Діяльність його координував кадровий співробітник Головного управління Генштабу Збройних сил Росії. Для комунікації використовувався анонімний чат у популярному месенджері.

Під час обшуку у фігуранта вилучили мобільний телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

Читайте також: Справу ексмера Вовчанська про державну зраду передали до суду, йому «світить» довічне

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка СБУ затримала співробітника Укрзалізниці, який шпигував для російської ФСБ за Силами оборони на Покровському напрямку.