Справу ексмера Вовчанська про державну зраду передали до суду, йому «світить» довічне

Справу ексмера Вовчанська про державну зраду передали до суду, йому «світить» довічне

Укрінформ
Справу колишнього міського голови Вовчанська на Харківщині, який у 2022 році пішов на співпрацю з російськими окупантами, передали до суду.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

Прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 67-річного колишнього Вовчанського міського голови за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, колабораційної діяльності та визнання правомірною тимчасової окупації частини території України, вчиненого службовою особою. Ексмера судитимуть заочно, йому загрожує довічне ув'язнення.

Як нагадали у відомстві, в листопаді 2020 року фігурант був обраний Вовчанським міською головою. За даними слідства, під час захоплення міста російськими військовими він добровільно обійняв посаду «начальника Волчанского территориального управления Временной гражданской администрации Волчанского района Харьковской области». На псевдопосаді обвинувачений керував містом під егідою РФ та вирішував питання «соціального захисту населення», у тому числі трудових відносин, працевлаштування населення, виплати заробітних плат, пенсій тощо.

Читайте також: Депутата від ОПЗЖ Пономарьова, що допомагав Росії захоплювати Бердянськ, судитимуть за держзраду

Після визволення Вовчанська зрадник утік до РФ. В інтервʼю ворожим медіа він повторив тези кремлівської пропаганди та заявив, що вважає своєю батьківщиною «Харківську область у складі РФ».

Як повідомлялося, у листопаді 2020 року Вовчанським міським головою було обрано Анатолія Степанця від нині забороненої партії ОПЗЖ.

Після початку повномасштабного вторгнення його, ймовірно, викрали військовослужбовці РФ. На інформаційних ресурсах окупантів було поширене відео з ним. Степанця, який сидів з опущеною головою у кутку в невідомому приміщенні, запитали: «Слава Україні чи Росії?» - на що той відповів: «Росії». При цьому було видно ще одну людину, яка лежала на підлозі долілиць із зав’язаними за спиною руками.

Читайте також: Справу ексмера Балаклії про держзраду передали до суду

Згодом, 3 червня 2022 року, Степанець разом з іншими «посадовцями» з окупованих територій Харківщини взяв участь у засіданні, рішенням якого створили незаконну «тимчасову цивільну адміністрацію Харківської області». Йому та ще сімом учасникам засідання заочну оголосило підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану.

На початку липня колишньому міському голові Вовчанська заочно повідомили про підозру за трьома статтями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-