У Житомирі до 12 років ув’язнення заочно засудили бойовика розвідбатальйону

Корольовський районний суд Житомира заочно засудив до 12 років ув’язнення заступника командира розвідувального батальйону «Спарта», який воює проти України на боці Росії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Житомирській області.

«За даними слідства, у 2014 році колишній шахтар із Макіївки добровільно вступив до незаконного збройного формування «Спарта», яке входить до складу так званого «1 армійського корпусу міністерства оборони ДНР». Після приєднання чоловік обрав собі позивний «Мєл» та у складі терористичного підрозділу чинив активний збройний опір силам АТО на Донеччині – поблизу Пісок, Широкиного та в районі Донецького аеропорту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловік дослужився до псевдозвання «капітан» та пішов на підвищення, отримавши посаду заступника командира по роботі з особовим складом, члена штабу розвідбатальйону «Спарта».

За інформацією СБУ, він безпосередньо займається рекрутингом і підготовкою «якісних» бойовиків-новобранців для поповнення складу терористичної організації, відповідає за популяризацію служби на окупантів серед цивільних та школярів, а також героїзацією ватажків незаконного окупаційного формування.

На підставі зібраних СБУ доказів Корольовський районний суд Житомира визнав бойовика винним в участі у терористичній організації та у діяльності непередбаченого законом збройного формування, тобто за ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Суд призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Читайте також: СБУ заблокувала агентурну мережу ФСБ, до якої входили ексохоронці Януковича та нацгвардієць

Наразі засуджений перебуває на тимчасово непідконтрольній території нашої держави, тож початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його фізичного затримання.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі до 15 років ув’язнення засудили колишнього ув’язненого з Донецька, який підписав контракт із бойовиками так званої «ДНР» і перебував на посаді снайпера.