Мер Звягеля: У громаді брак працівників, п’ята частина жителів - у ЗСУ

Ексклюзив

П’ята частина жителів Звягельської міської територіальної громади у Житомирській області зараз служить у ЗСУ, через що відчувається брак працівників у виробничій сфері.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міський голова Звягеля Микола Боровець. 

«У територіальній громаді – 62 тисячі населення, а близько 12 тисяч людей тепер – на війні. Загалом тих, хто вже повернувся з війни і нині проходить службу, в нас майже 15 тисяч. Найбільша біда, що ми втратили понад 220 героїв», - зазначив Боровець.

За його словами, у місцевій Службі зайнятості на обліку стоїть 90 людей, які шукають роботу, проте вакансій у ньому 300, тобто працівників треба утричі більше.

Міський голова зазначив, що в усіх галузях зараз відчувається дефіцит працівників. Та найбільше потерпає виробнича галузь. Зокрема, машинобудівний завод, меблеві фабрики, хлібозавод, сільське господарство, швейна фабрика. Окрім того, дуже страждає будівельна галузь.

Читайте також: Звягельська громада Житомирщини з початку війни спрямувала майже ₴700 мільйонів на ЗСУ

«У зв’язку з новим законом про мобілізацію у бронюванні є перегини, за якими багато хто ховається. У громаді відомі випадки, коли люди прикрилися бронюванням на підприємствах, де вони ніколи не працювали. Мені дуже не хочеться, щоб цим зловживали. Уряду треба розібратися у системі бронювання», - сказав Боровець.

Як повідомляв Укрінформ, підприємства забронювали через «Дію» вже понад 160 тис. працівників від початку офіційного запуску сервісу електронного бронювання.