Звягельська громада Житомирщини з початку війни спрямувала майже ₴700 мільйонів на ЗСУ

Звягельська громада Житомирщини з початку війни спрямувала майже ₴700 мільйонів на ЗСУ

Ексклюзив
Укрінформ
Із початку повномасштабної війни Звягельська громада на Житомирщині спрямувала з місцевого бюджету майже 700 млн грн на підтримку Збройних сил.

Про це в інтерв’ю Укрінформуповідомив міський голова Звягеля Микола Боровець.

«Ситуація до вилучення з нашого бюджету військового ПДФО та нинішня – два різні випадки. За 2022–2023 роки ми спрямували близько 600 млн грн на різні потреби оборонного характеру. Через вилучення військового ПДФО ми втратили 2/3 нашого бюджету, а це – майже 834 млн грн», - зазначив мер.

За його словами, у підсумку на потреби військовослужбовців залишилося тільки 10% місцевого бюджету. Попри це, у 2024 році міська територіальна громада виділила 70,4 млн грн на ЗСУ, щоб забезпечити запити, які були від військових.

«Ми далі це робимо, знімаючи гроші з інших галузей. Ми жодного разу не залишили незакритими чи нерозглянутими потреби військових», - запевнив Боровець.

Мер прогнозує, що з бюджетом на наступний рік можуть бути проблеми, оскільки в цьогорічному були залишки з попереднього періоду. Зокрема, йдеться про військові облігації, завдяки яким вдалося перекрити дефіцит обсягом 150 млн грн.

Читайте також: Вінницька громада передала ЗСУ та нацгвардійцям ще 400 FPV-дронів

Як повідомляв Укрінформ, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що передача сплаченого військовими ПДФО із місцевих бюджетів до державного, що було вимушеним кроком для підтримки сектору безпеки і оборони, вплинула на місцеві бюджети, проте їх стан залишається стійким.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-