Бойовику «ДНР», який допомагав захоплювати Енергодар, заочно повідомили про підозру у держзраді

Працівники Служби безпеки України в Чернівецькій області заочно повідомили про підозру у держзраді 40-річному уродженцю Донеччини, який брав участь в окупації Енергодара.

Про це у Фейсбуці повідомляє управління СБУ в Чернівецькій області, передає Укрінформ.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на бойовика терористичної організації «ДНР», який у складі рашистських військ окуповував місто Енергодар", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2015 році уродженець м. Чистякове (Торез) добровільно приєднався до незаконного збройного формування "Бригада "Кальміус" "народної міліції ДНР". Відтоді й до 2022 року він брав участь у бойових діях проти Об’єднаних сил біля Мар’їнки та інших населених пунктів Донеччини.

"Після повномасштабного вторгнення зрадник у складі 14-ї артилерійської бригади ЗС РФ брав участь в окупації Енергодара, а також у знищенні цивільної інфраструктури українських міст та вбивствах мирних мешканців", - заявили у спецслужбі.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 і 2 ст. 111 (державна зрада); ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь у збройному формуванні держави-агресора); ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Справу ексмера Вовчанська про державну зраду передали до суду, йому «світить» довічне

Підозрюваний перебуває на тимчасово окупованій території. Співробітники СБУ вживають комплексних заходів для його затримання і притягнення до відповідальності.

Як повідомлялося, апеляційний суд залишив без змін вирок засудженому за наведення ракет на Харківську ОВА.