Посадовець піде під суд за закупівлю одягу для добровольчих формувань зі збитками у ₴5,5 мільйона

Сумська окружна прокуратура затвердила та спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу міської ради за закупівлю форменого одягу та монокулярів для добровольчих формувань зі збитками в 5,5 мільйона гривень.

Про це повідомила Сумська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

“Сумською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з відділів Сумської міської ради, неналежне виконання службових обов’язків якого спричинило збитки в розмірі 5 млн 546 тис. грн (ч. 2 ст. 367 КК України)”, - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, у жовтні 2022 року виконавчий комітет Сумської міськради уклав договори з підприємцями про постачання форменого одягу для добровольчих формувань Сумської міської територіальної громади.

Будучи матеріально-відповідальною особою, начальник відділу не забезпечив включення до зазначених договорів вимог щодо відповідності товару технічним умовам. А під час отримання одягу він не перевірив його якість.

Читайте також: У справі розкрадання майже ₴70 мільйонів хлібозаготівельних підприємств судитимуть сімох осіб

Відповідно до висновку експертів, поставлений підприємцями одяг не відповідає вимогам державних стандартів, тому не може використовуватися за своїм цільовим призначенням.

Крім цього, для добровольчих формувань було закуплено монокуляри за завищеними цінами.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві начальника речової служби однієї з військових частин підозрюють у спричиненні 25 млн грн збитків на закупівлі зимової форми.