У справі розкрадання майже ₴70 мільйонів хлібозаготівельних підприємств судитимуть сімох осіб

У справі розкрадання майже ₴70 мільйонів хлібозаготівельних підприємств судитимуть сімох осіб

Укрінформ
До суду направлений обвинувальний акт стосовно семи осіб за обвинуваченням у розкраданні майже 70 млн грн бюджетних коштів хлібозаготівельних підприємств.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне бюро.

НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу щодо заволодіння коштами державних хлібозаготівельних підприємств та замаху їх керівників на зловживання службовим становищем.

Як встановило слідство, керівники трьох державних хлібозаготівельних підприємств із залученням пов'язаних ТОВ організували схему зі створення штучної заборгованості держкомпаній. Отримані у незаконний спосіб кошти або права вимоги спрямовували через складний ланцюг перерахувань та переуступок на підконтрольні їм компанії, зокрема за кордоном.

«Детективи та прокурори зафіксували шість епізодів корупційної діяльності. Крім того, учасники схеми за безцінь продали торгові марки держпідприємств, які, за даними експертиз, коштували 20 млн грн», - ідеться у повідомленні.

У результаті держпідприємства зазнали збитків на суму майже 70 млн грн. Завдяки своєчасному втручанню правоохоронних органів збиткам на ще понад 80 млн грн вдалося запобігти.

Читайте також: Оборудка на ₴60 мільйонів: у справі щодо ремонту тунелів київського метро оголосили підозру

10 грудня 2021 року НАБУ і САП повідомили дев’ятьом особам про підозру за 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, двоє з яких пішли на угоду зі стороною обвинувачення.

Як повідомляв Укрінформ, колишній посадовець Інституту бджільництва імені Прокоповича постане перед судом за привласнення кукурудзи й соняшника держпідприємства на понад 4 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-