У Кропивницькому викрили агентів Росії, які шпигували за ТЦК та енергетичними об'єктами

У Кропивницькому затримали двох агентів російських спецслужб, які стежили за військовими та енергетичними об'єктами для коригування ракетних ударів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Фігуранти працювали у парі як агентурна група. Один із них є вихідцем з лівобережжя Херсонської області, що приїхав у Кропивницький як переселенець.

Інший був місцевим жителем, якого ФСБ завербувала через Телеграм-канал з пошуку заробітку.

Зловмисники стежли за пунктами базування Сил оборони України, у тому числі за адресами службових приміщень територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Також фігуранти намагалися встановити локації нафтобаз, енергогенеруючих підприємств і мостів, які використовують для переправлення військової техніки Збройних сил України на передову.

Отриману інформацію агенти месенджером переправляли російському куратору для підготовки диверсій і коригування ракетно-дронових ударів по Кропивницькому.

Для виконання тестового завдання ФСБ фігуранти підпалили релейну шафу на магістральній лінії залізничного сполучення.

Після цього контррозвідка СБУ затримала обох фігурантів, коли вони фіксували загоряння залізничного обладнання на телефонну камеру.

Читайте також: Суд дав 15 років тюрми коригувальнику, який наводив російські ракети на Запоріжжя

Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану Кримінального кодексу України.

Зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила ще одного учасника масштабної російської агентурної мережі, який шпигував за Силами оборони на Покровському напрямку.