Суд дав 15 років тюрми коригувальнику, який наводив російські ракети на Запоріжжя

Суд дав 15 років тюрми коригувальнику, який наводив російські ракети на Запоріжжя

Укрінформ
Суд призначив 15 років тюрми агенту ФСБ, який діяв у прифронтових районах Запорізької області та коригував російські повітряні удари по цивільній інфраструктурі обласного центру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Серед пріоритетних цілей ворога були також оборонні заводи і пункти базування підрозділів ЗСУ та Нацгвардії.

«В обмін на співпрацю загарбники обіцяли фігуранту «посаду», у разі захоплення Запоріжжя. За матеріалами справи, таким чином зрадник планував вступити до лав так званих «розстрільних загонів» РФ, щоб вбивати українських патріотів», - зазначили у СБУ.

Контррозвідники СБУ затримали російського агента під час спецоперації у серпні 2022 року.

Як встановило розслідування, зрадником виявився місцевий житель, якого дистанційно завербував кадровий співробітник 5-ї служби ФСБ.

Читайте також: Наводив «Ланцети» і шукав ППО: затримали російського коригувальника ударів по Миколаєву

Для проведення розвідувально-підривної діяльності агент одержував на власну банківську картку грошові перекази від ФСБ. Під час обшуків її виявили в оселі зловмисника разом із телефоном, який фігурант використовував для зв’язку з росіянами.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому призначили покарання у вигляді 15 років тюрми із конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у серпня військова контррозвідка Служби безпеки України затримала в Одесі агента ФСБ РФ, який шпигував за Силами оборони та коригував повітряні атаки на місто.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-