Росіяни минулої доби вбили трьох жителів Донеччини

Оновлено

Російська армія минулої доби, 8 вересня, вбила трьох жителів Донецької області, ще п'ятеро людей дістали поранення.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, "за 8 вересня росіяни вбили 3 жителів Донеччини - у Черкаському. Ще 5 людей в області за добу дістали поранення".

Загальна кількість жертв російських загарбників на Донеччині (2739 загиблих і 5998 поранених) подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Російські війська за минулу добу, 8 вересня, здійснили 2 898 обстрілів Донецької області, руйнувань зазнали 62 цивільних об’єкти.

«Армія РФ завдала 2 898 ударів по лінії фронту та житловому сектору…Пошкоджено 62 цивільних об’єкти - 51 житловий будинок, цех, господарські споруди, автомобілі, критичну інфраструктуру», - йдеться у повідомленні поліції.

Зазначається, що ворог обстріляв 13 населених пунктів: міста Гірник, Костянтинівка, Курахове, Мирноград, Покровськ, Сіверськ, селище Черкаське, села Ганнівка, Іллінівка, Катеринівка, Миколаївка, Острівське, Рідкодуб.

Зокрема, Черкаське окупанти накрили з РСЗВ «Смерч» - загинули троє цивільних осіб, ще п’ятеро зазнали поранень. Пошкоджено 10 приватних будинків та автомобіль.

У Костянтинівці артилерійським обстрілом пошкоджено виробничий цех. У Сіверську внаслідок атаки з РСЗВ «Град» руйнувань зазнали чотири багатоквартирних будинки.

На Іллінівку загарбники скинули авіабомбу «ФАБ-250» з модулем УМПК, понівечені вісім приватних будинків.

Покровськ зазнав трьох ворожих ударів, пошкоджено п’ять приватних будинків і об’єкт критичної інфраструктури.

По Кураховому війська РФ били з РСЗВ «Ураган» і ствольної артилерії – пошкодили багатоквартирний і 8 приватних будинків.

Крім того, сьогодні близько другої ночі Курахове зазнало артилерійської атаки, пошкоджена адмінбудівля й автотехніка.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Армія РФ активізувала наступ на Вугледар - ISW

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 вересня російські війська обстріляли із РСЗВ касетними боєприпасами селище Черкаське на Донеччині. Загинули троє людей, ще двоє поранені.