Армія РФ активізувала наступ на Вугледар - ISW

Армія РФ активізувала наступ на Вугледар - ISW

Укрінформ
Російські війська значно активізували наступ на місто Вугледар у Донецькій області, їм вдалося досягти певних тактичних успіхів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті ISW.

"Російські наступальні операції в районі Вугледару, ймовірно, спрямовані на посилення тиску на українські сили, які обороняються на заході Донецької області, та створення умов для подальших успіхів у пріоритетних наступальних зусиллях РФ на Покровському напрямку", - йдеться у звіті.

Аналітики припускають, що мета наступу росіян у цій частині Донеччини — ліквідація українського виступу на захід та південний захід від Донецька та подальше просування до траси Н-15 Донецьк — Запоріжжя. Це створить умови для подальшого просування армії рф на Покровському напрямку, який залишається для неї пріоритетним.

В ISW переконані, що наступальні операції росіян між Костянтинівкою та Вугледаром відкривають російським військам шляхи для просування, які можуть підтримати як зусилля з захоплення Курахового на півночі, так і російські зусилля з оточення та захоплення Вугледара на заході.

Активізація військ РФ на цьому напрямку показала, що вони відмовилися від спроб проривів за допомогою механізованого маневру, як це було взимку 2022-2023 років. Натомість окупанти здійснюють поступове просування вздовж кількох взаємодоповнювальних ліній наступу, намагаючись обійти Вугледар з флангів.

Читайте також: На Покровському напрямку за останні шість днів ворог не просунувся ні на метр - Сирський

На думку аналітиків, така ситуація може свідчити про те, що темпи російських наступальних операцій в інших місцях на заході Донецької області в найближчій перспективі знизяться.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 6 вересня 2024 року становлять близько 622 720 осіб, зокрема 1170 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-