Поліція затримала підозрюваного у побитті ветерана у Смілі

Відео

Поліцейські затримали підозрюваного у побитті ветерана у Смілі Черкаської області.

Як передає Укрінформ, про це Національна поліція України повідомляє у Фейсбуці.

28-річний чоловік переховувався від правоохоронців в одному із готелів на території Черкаської області.

Наразі він затриманий за участі спецпризначенців поліції.

Відео: Офіційний канал Національної поліції України

Найближчим часом суд обере йому запобіжний захід, слідство клопоче про тримання під вартою.

Окрім того, за місцем мешкання фігуранта пройшли обшуки, у результаті яких були вилучені, попередньо, наркотичний засіб та зброя.

За результатами слідчих дій слідство порушило додаткові внесені відомості до ЄРДР за фактом незаконного зберігання зброї та наркотиків (за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України).

Також за фактом побиття ветерана у Смілі поліція проводить розслідування кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб) та ч. 4 ст. 189 ККУ (вимагання), за якими фігуранту 10 вересня повідомили про підозру в процесуальному порядку.

Зловмиснику загрожує до 12 років ув’язнення.

Як нагадали у Нацполіції, щодо дій поліцейських керівництво Головного управління Національної поліції в Черкаській області розпочало службове розслідування.

Керівника відділу поліції № 2 Черкаського районного управління поліції відсторонили від виконання обов’язків.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом побиття колишнього військовослужбовця у Смілі Черкаської області.

Поліцейські встановили учасників інциденту та обставини конфлікту, який стався 3 вересня між водіями транспортних засобів неподалік села Ротмистрівка.

Як з’ясувалося, напередодні інциденту в одному з автомобілів їхали батьки колишнього військовослужбовця, в іншому - жителі Сміли. Конфлікт виник через те, що один із водіїв створив аварійну ситуацію.

Про те, що сталося, батьки розповіли сину - колишньому військовому, а також вказали, що бачили автомобіль, який їх "підрізав" у селі Ташлик.

Син вирішив розібратися з водієм, проте на місці водія не виявив. Натомість він зняв із транспортного засобу державний номерний знак і розмістив у соціальній мережі допис з проханням допомогти йому встановити власника.

Побачивши інформацію у соцмережах, водій Hyundai зв’язався з чоловіком і призначив йому зустріч, у ході якої конфлікт між ними переріс у бійку.

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції прибули на місце події, опитали учасників та викликали швидку медичну допомогу. Поліцейські супроводили автомобіль медиків та колишнього військового до лікарні, де його оглянули лікарі.

У медичному закладі 37-річний чоловік відмовився від госпіталізації. Окрім того, спілкуючись з поліцейськими, він вказав, що претензій ні до кого не має, і написав зустрічну заяву, в якій просив не проводити подальші дії й припинити розгляд справи.

Читайте також: На Київщині звільнили поліцейську після конфлікту з ветераном

Пізніше правоохоронці знову зустрілися з чоловіком, який після спілкування погодився написати заяву щодо завдання йому тілесних ушкоджень.

Щодо дій працівників поліції керівництво ГУНП в Черкаській області розпочало службове розслідування.

За інформацією ЗМІ, у Смілі двоє молодиків побили ветерана російсько-української війни Анатолія Гончаренка. Про подію, що сталася на початку вересня, стало відомо з опублікованого відео: під час суперечки біля автомобіля один із чоловіків двічі б’є по обличчю людину у військовій формі. Після того, як ветеран падає, ще одного удару йому завдає інший учасник конфлікту.

Читайте також: Ніхто не має права принижувати ветеранів: Клименко відреагував на інцидент у Смілі

Наприкінці серпня Гончаренко опублікував допис про те, що розшукує автівку на іноземних номерах. За версією Гончаренка, водій тієї автівки допустив аварійну ситуацію з його батьками і мав з ними конфлікт.

Жителі Сміли ідентифікували одного з нападників, місцевого кримінальника.