У Харкові біля багатоповерхівки, куди влучила авіабомба РФ, пошкоджені ще 12 будинків

У Харкові біля багатоповерхівки, на яку російські загарбники скинули КАБ, пошкоджені щонайменше ще 12 сусідніх будинків.

Про це у Телеграмі повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, передає Укрінформ.

«Російські терористи знову скинули керовану авіабомбу на житловий будинок, цього разу в Немишлянському районі. Найбільших руйнувань, включаючи пошкодження перекриттів, зазнали два під'їзди. Вогонь охопив чотири верхні поверхи. Також постраждали щонайменше 12 сусідніх будинків», - зазначив Терехов.

За його інформацією, в частині з них фахівці вже почали забивати вікна . Паралельно, проводять обстеження конструкцій і поквартирний обхід. Поруч із будинком, в який влучила авіабомба, розгорнули штаб швидкого реагування.

«На місці працюють газовики, енергетики, волонтери та комунальні служби. У 161 ліцеї навпроти функціонує «пункт незламності», де постраждалі можуть отримати першу допомогу», - додав Терехов.

Водночас міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що під завалами зруйнованої російським ударом багатоповерхівки ще можуть перебувати люди.

“У Харкові ДСНС продовжує рятувальну операцію в обстріляній Росією багатоповерхівці. Під завалами ще можуть перебувати люди. Поліція отримала заяву про щонайменше одну зниклу безвісти особу”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Миколаївщині через нічну атаку РФ сталася пожежа на підприємстві

Поліція на місці події розгорнула оперативний штаб. Вже отримали понад 30 заяв про пошкодження майна.

Як повідомляло агентство, у Харкові внаслідок обстрілу багатоповерхівки - 35 поранених, рятувальна операція триває.

Фото: Ігор Терехов