На Полтавщині четвертий день горить ліс, людей евакуювали з шести сіл

Фото

На Полтавщині продовжують роботу над ліквідацією масштабної лісової пожежі, яка виникла 15 вересня, наразі відбувається горіння сухої рослинності та лісової підстилки на площі близько 50 га.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Полтавській області, передає Укрінформ.

«Рятувальники та працівники інших служб й організацій продовжують роботу над ліквідацією масштабної лісової пожежі, яка виникла 15 вересня у Полтавському районі. Значному поширенню вогню сприяє вітряна та засушлива погода. Загальна площа, пройдена вогнем, близько 700 га. На даний час відбувається горіння сухої рослинності та лісової підстилки на площі близько 50 га», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що була проведена евакуацію 74 людей з населених пунктів - сіл Собківка, Балівка, Дубина, Маньківка, Мар’янівка та Руденківка. Внаслідок пожежі пошкоджене майно. Інформація щодо пошкоджених домоволодінь та споруд уточнюється.

Читайте також: У Лиманському районі Донеччини четверту добу гасять лісову пожежу

Наразі спостерігається зниження інтенсивності горіння. На місці працюють два оперативних штаби. Пожежна та спеціальна техніка розосереджена по позиціях. Вживаються заходи щодо недопущення поширення полум’я на населені пункти. Для цього задіяна й важка інженерна техніка.

Загалом до гасіння пожежі залучені 80 одиниць техніки та 452 представники служб й організацій, з них від ДСНС - 259 чоловік особового складу та 45 одиниць техніки.

Як повідомляв Укрінформ раніше, внаслідок масштабної лісової пожежі на Полтавщині евакуювали 69 мешканців сіл, вогонь пошкодив 26 житлових будинків і 24 господарчі споруди.

Фото: ДСНС