На Житомирщині суд позбавив двох громадян РФ землі вартістю майже 15 мільйонів

Господарський суд Житомирської області позбавив права власності на земельні ділянки вартістю 14,6 млн грн товариство, кінцевими бенефіціарами якого є двоє громадян Росії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Житомирська обласна прокуратура.

“За позовом Коростенської окружної прокуратури, заявленим в інтересах держави, Господарським судом Житомирської області припинено товариству право власності на дві земельні ділянки вартістю 14,6 млн грн. Йдеться про землю сільськогосподарського призначення загальною площею 68 га, що у Коростенському районі”, - зазначається в повідомленні.

За інформацією прокуратури, сільгоспугіддя у 2008-2009 роках придбало товариство з обмеженою відповідальністю для власних потреб. Його засновником з 60% часткою статутного капіталу, є іноземна юридична особа, яка знаходиться у Москві. Встановлено також, що кінцевими бенефіціарними власниками товариства є двоє громадян Російської Федерації.

Зазначається, що це суперечить статтям 82, 13, 145 Земельного кодексу України, у яких визначено, що власниками земель сільгосппризначення можуть бути винятково громадяни України та юридичні особи України.

Читайте також: Відсотки від заморожених активів РФ допоможуть Україні зміцнити обороноздатність - Кліменков

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькій області за позовами прокурорів у громадян Росії та Білорусі конфісковано понад 200 гектарів земель вартістю 8,4 млн гривень.