Кулеба закликав громади подавати запити щодо ресурсів для проходження опалювального сезону

Віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба закликав громади подавати запити щодо ресурсів для проходження опалювального сезону.

Про це Кулеба повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, представники громад та регіонів на засіданні Штабу з проходження осінньо-зимового періоду обговорили підготовку до опалювального сезону, враховуючи можливі виклики війни.

“Провели засідання Штабу з проходження осінньо-зимового періоду. Попереду надскладна зима, тому маємо підготуватися до усіх можливих варіантів розвитку подій та викликів війни”, - підкреслив Кулеба.

За його словами, “особлива увага - прифронтовим населеним пунктам та тим громадам, які потерпають від російської агресії. Наша задача - скоординувати роботу так, щоб взимку в оселях українців було світло і тепло”.

Як наголосив віцепрем’єр, серед пріоритетних завдань - підготовка ТЕС і ТЕЦ до стабільного функціонування в умовах зими та забезпечення встановлення когенераційних установок і модульних котелень у постраждалих регіонах.

Читайте також: Енергетикам доведеться відкоригувати план підготовки до зими - радник Прем'єра

Одним із основних завдань, за словами Кулеби, є підготовка до альтернативних сценаріїв розвитку подій під час форс-мажорних ситуацій, зокрема атак на критичну інфраструктуру.

Також він акцентував на виконанні заходів із захисту критичної інфраструктури для забезпечення безперебійного енергопостачання та створення механізмів для сталого водопостачання у районах, які перебувають у зоні ризику.

Крім того, віцепрем’єр назвав важливим розгляд ініціатив громад щодо впровадження індивідуального теплопостачання для оптимізації ресурсів в умовах зими.

“Закликаю громади до активної співпраці та спільної роботи - очікуємо на ваші запити щодо необхідних ресурсів для проходження опалювального сезону”, - заявив Кулеба.

Читайте також: Нафтогаз посилює співпрацю з ПРООН щодо проходження опалювального сезону 2024/2025

Як повідомляв Укрінформ, за словами виконавчого віцепрезидента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса, Європейський Союз допоможе українцям пережити важку зиму.