Енергетикам доведеться відкоригувати план підготовки до зими - радник Прем'єра

Енергетикам доведеться відкоригувати план підготовки до зими - радник Прем'єра

Укрінформ
Наслідки комбінованої атаки 26 серпня будуть відомі після огляду пошкоджених об'єктів, але вже очевидно, що енергетикам доведеться відкоригувати план підготовки до опалювального сезону.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна заявив радник Прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Бойко наголосив, що остаточні наслідки атаки будуть зрозумілі після того, як енергетики повністю обстежать об'єкти після завершення тривоги. За його словами, частина відключень світла могла бути превентивним заходом.

"Очевидно, що за результатами сьогоднішнього дня необхідно буде проаналізувати стан енергосистеми і відкоригувати плани з підготовки до зими", - сказав він.

Експерт зауважив, що жодна атака не знімає завдання з підготовки до опалювального сезону для енергетиків. Водночас, наразі важко спрогнозувати, чи вдасться уникнути відключень світла у вересні-жовтні.

Читайте також: Галущенко - після масованої атаки РФ: Ситуація в енергетиці складна

Як повідомлялося, вранці 26 серпня Росія завдала комбінованої ракетно-дронової атаки по об'єктах енергетики. По всій території України вводилися аварійні відключення світла, у ряді міст спостерігалися перебої з водопостачанням. Всього внаслідок атаки постраждали 15 областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-