До Запоріжжя КАБ летить близько хвилини - Федоров

Ворожа російська армія атакує Запоріжжя керованими авіаційними бомбами, які неможливо збити і яких ворог виробляє велику кількість.

Про це під час брифінгу сказав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу.

«Мені відомо, що летить КАБ 70-80 км, і це найбільша загроза для нас на сьогодні. Мені відомо, що КАБи несуть велику руйнівну силу, і ворог виробляє їх у великій кількості», - сказав Федоров.

До Запоріжжя КАБ летить близько хвилини, але все залежить від місця пуску. У більшості випадків, снаряд не лишає вирви, бо вибухає в повітрі.

«Чому вони вибухають в повітрі? Тому що є висновки лабораторії про те, що на «підльоті» вони чіпляються за гілки, лінії електропередач і від цього вибухають», - пояснив очільник ОВА.

Збити КАБ неможливо, тож наразі ОВА та військові працюють над тим, яким чином допомогти військовим, щоб вони боролись із тими авіаційними ударами, які припадають на місто.

Раніше повідомлялося, вчора, 24 вересня, о 21:30 ворог завдав 4 удари по місту Запоріжжя. Є один зруйнований будинок, ще близько 20 - пошкоджені.

Читайте також: Російські війська лише за добу застосували 128 КАБів - Зеленський

Під час рятувальної операції бійці ДСНС та правоохоронці з-під завалів зруйнованого будинку деблокували трьох живих людей.

Наразі в лікарнях знаходяться три людини, які були поранені внаслідок авіаційних ударів, завданих за останні три дні.