Російські війська лише за добу застосували 128 КАБів - Зеленський

Російські війська лише за добу застосували 128 КАБів - Зеленський

Відео
Укрінформ
Російські загарбники лише за минулу добу застосували для ударів по Україні 128 керованих авіабомб, рятувальні роботи в Харкові на місці влучання досі тривають.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив у вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

Відео: ОП

«Зараз у Харкові ще тривають рятувальні роботи. Удар російської авіабомби по будинку. Це звичайний багатоповерховий житловий будинок. Була пожежа, завали перекриттів», – поінформував він.

Станом на цей час, за даними глави держави, під завалами в харківській багатоповерхівці перебувають люди.

На місце оперативно прибули всі служби, рятувальники, медики й комунальні служби. Усі постраждалі отримують допомогу.

Як зауважив Зеленський, в одному цьому ударі по Харківській області російська армія застосувала чотири авіаційні бомби: одну скинула на Харків, влучивши по будинку, інші три – по селах.

Сьогодні ж війська РФ били такими бомбами по Сумській та Донецькій областях. Загалом щодобово загарбники здійснюють не менш ніж сотню подібних авіаударів.

«За одну минулу добу – 128 керованих авіабомб. І протиставити цьому терору можна лише системне рішення, і це рішення щодо далекобійності. Щоб знищити російську військову авіацію там, де вона базується. Це очевидне, логічне рішення. Ми пояснили вже всім партнерам, чому Україні дійсно потрібна достатня далекобійність», – зазначив Зеленський.

На його переконання, кожен такий ворожий удар, кожен прояв російського терору, як сьогодні проти Харкова, Сумської та Донецької областей, доводять, що далекобійність має бути – і має бути достатньою.

«Ми очікуємо відповідних рішень передусім від Сполучених Штатів Америки, Британії, Франції, Німеччини, Італії – усіх, хто може своєю рішучістю допомогти в порятунку життів», – заявив Президент.

Читайте також: Сибіга звернувся до партнерів: Дозвольте Україні бити у відповідь

Як повідомляв Укрінформ, пообіді 15 вересня російські загарбники завдали удару по Харкову, влучивши по багатоповерховому житловому будинку. Відомо вже про 41 постраждалого, серед яких – четверо дітей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-