У Миколаївській міськраді заперечили ненадання допомоги військовому-іноземцю

Військовослужбовцю, який є громадянином Польщі, надали невідкладну допомогу у Миколаєві та відправили до лікарняного закладу Міноборони іншого регіону.

Про це, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу на брифінгу, сказав заступник начальника управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Микола Бережник.

«Діючий військовослужбовець, громадянин Польщі, був доставлений до медустанови швидкою допомогою у супроводі військового медика. Його проконсультували у двох закладах охорони здоров'я міста Миколаєва, зокрема зробили КТ-дослідження та надали консультацію нейрохірурга. Потім відправили до міської лікарні №4, де надали консультацію невролога. Під час огляду жодних ознак інсульту або іншої неврологічної патології виявлено не було», - сказав Бережник.

Натомість, за його словами, було знайдено інші клінічні ознаки, які потребували додаткових досліджень в іншому спеціалізованому закладі. Тому військовослужбовця, який був притомним, з нормальним тиском, температурою тощо перевезли до обласної лікарні.

Читайте також: Цьогоріч до цивільних медзакладів спрямували додаткові ₴5 мільярдів за лікування військових - Ляшко

«Деталей сказати не можу, бо є лікарська таємниця, але наскільки мені відомо, зараз його вже евакуювали до лікувального закладу Міністерства оборони за межами Миколаєва», - сказав посадовець.

Раніше у соцмережах з'явився допис знайомої військовослужбовця Саміри Самедової, який викликав негативний суспільний резонанс. Вона, зокрема, написала, що медики міської лікарні №4 міста Миколаєва відмовили у наданні невідкладної медичної допомоги військовослужбовцю, громадянину Польщі, якого привезли з підозрою на інсульт. Натомість його відправили до обласної лікарні, де він впав у кому.