Цьогоріч до цивільних медзакладів спрямували додаткові ₴5 мільярдів за лікування військових - Ляшко

Цьогоріч до цивільних медзакладів спрямували додаткові ₴5 мільярдів за лікування військових - Ляшко

Укрінформ
З початку року до медичних закладів комунального та державного підпорядкування було додатково спрямовано 5 млрд грн за лікування військовослужбовців.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Уряд робить ряд кроків, щоб лікування військовослужбовців, які перебувають у цивільних лікарнях, з року у рік покращувалося. Цього року в Програмі медичних гарантій були передбачені додаткові коефіцієнти за лікування військовослужбовців, зокрема по певних оперативних втручаннях. Тому що військовослужбовці проходять в одній цивільній лікарні від 5 до 10 або і до 15 оперативних втручань. Це дозволило до лікарень, які лікують військовослужбовців, довести додатково 5 млрд грн за 8 місяців 2024 року. В подальшому кошти для продовження фінансування цієї програми є", - сказав Ляшко. 

Він також нагадав, що уряд розробив механізм компенсації вартості харчування військовослужбовців, які лікуються у цивільних медзакладах. 

"Зараз на рівні Міноборони відпрацьовується порядок і алгоритм передачі компенсації від військових шпиталів до цивільних лікарень, в яких перебувають на лікуванні військовослужбовці і всі ці порядки будуть узгоджені. Ми думаємо, у вересні все запрацює так, як передбачено законом", - сказав Ляшко.

Читайте також: Кабмін перерозподілив ₴224,6 мільйона на медичну допомогу військовим у «Феофанії»

Як повідомлялося, у 13 серпня 2024 року Кабінет міністрів ухвалив постанову № 955, якою затвердив Порядок забезпечення покращеного харчування військовослужбовців під час лікування у закладах охорони здоров’я усіх форм власності та підпорядкування відповідно до норм, які застосовуються у військово-медичних закладах.

Постанова була ухвалена на виконання Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-