Армія РФ за добу вбила на Донеччині чотирьох цивільних, 19 поранені

Минулої доби, 25 вересня, російські війська вбили чотирьох жителів Донецької області і ще 19 завдали поранень.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

"За 25 вересня росіяни вбили чотирьох жителів Донеччини: двох у Краматорську, і по одному у Гірнику і Дронівці", - ідеться у повідомленні.

Ще 19 людей в області за добу дістали поранення.

Російські військові за минулу добу завдали 2 807 ударів по лінії фронту та житловому сектору 17 населених пунктів Донецької області, пізніше уточнили в поліції області.

“За добу поліцейські зафіксували 2 807 ворожих ударів по лінії фронту та житловому сектору. Снаряди вибухнули у 17 населених пунктах: містах Вугледар, Гірник, Костянтинівка, Краматорськ, Лиман, Покровськ, Сіверськ, селищі Новоекономічне, селах Богоявленка, Діброва, Дронівка, Звірове, Никанорівка, Новопавлівка, Олександро-Калинове, Оріхуватка, Торське”, - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено 78 цивільних об’єктів, з них 39 житлових будинків.

На Краматорськ окупанти скинули дві бомби “ФАБ-250” з модулями УМПК, унаслідок чого загинули два мирні жителі: 87-річна жінка та 50-річний чоловік. Поранено 16 мирних жителів, зокрема троє дітей: 15-річний хлопець і дві дівчинки 4-х та 10-ти років (доньки загиблого чоловіка). Пошкоджено 19 багатоквартирних будинків і 13 цивільних автівок.

У Гірнику внаслідок удару дрону одна людина загинула та одна зазнала поранень, пошкоджено приватну оселю.

Є загиблий у Дронівці, яку ворог обстріляв з артилерії.

Костянтинівка пережила 6 ударів, завданих трьома ФАБами, артилерією та дронами. Поранено цивільну особу. Пошкоджені 2 багатоквартирні та приватний будинок, магазин, адмінбудівля, АЗС, 10 цивільних автомобілів.

У Покровську загарбники влучили дроном в цивільне авто – постраждав мирний житель.

По Оріхуватці ворог вдарив трьома бомбами “ФАБ-250” з модулями УМПК, внаслідок чого пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури.

У Богоявленці руйнувань зазнали 13 будинків мирних жителів.

Поліція спільно з СБУ відкрила кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

У поліції уточнили, що правоохоронці евакуювали ще 1 504 людини, з них 56 дітей. А з початку обов’язкової евакуації вдалося вивезти 293 749 осіб, серед них 34 377 – діти, 8 353 - люди з інвалідністю.

Читайте також: З двох громад Донеччини за місяць евакуювали понад 1600 дітей

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня російські війська вдарили по центру Краматорська, внаслідок удару загинули двоє людей і 19 поранені.