З двох громад Донеччини за місяць евакуювали понад 1600 дітей

З двох громад Донеччини за місяць евакуювали понад 1600 дітей

Відео
Укрінформ
З Костянтинівської та Іллінівської громад Донецької області від початку примусової евакуації вивезли більш як 1600 дітей, у цій небезпечній зоні залишаються ще 700 неповнолітніх.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

У Костянтинівській громаді примусова евакуація родин із дітьми була оголошена 26 серпня, в Іллінівській – 29-го. Зазначається, що завдяки цим заходам більшість неповнолітніх уже у безпеці.

У поліції зауважили, що частина людей виїжджає самотужки або з волонтерами, іншим допомагають правоохоронці.

Евакуаційні екіпажі на бронеавтомобілях заступають на чергування щодня. До складу груп входять співробітники місцевого відділу поліції, патрульної поліції та поліції охорони, а також ДСНС. Вони об’їжджають кожну сім’ю, де є діти, перелік відповідних адрес надає Костянтинівська міська військова адміністрація.

Читайте також: Евакуація на Донеччині: запах напалму, ФАБи на городах та дрони над головою

Перше завдання – переконати батьків у необхідності порятунку життя дітей, проінформувати про місце евакуації та гарантовану допомогу. Далі треба безпечно вивезти родини, попри безперервні обстріли міста ворогом.

Сім’ї, які їдуть до родичів, доставляють до евакуаційного потяга. Усіх інших – до шелтерів, звідки волонтери везуть людей до нових місць проживання, додали в поліції.

Як повідомляв Укрінформ, з міста Глухів на Сумщині евакуювали майже третину населення. 

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-