Шмигаль оглянув будівництво захисту енергооб’єктів на Миколаївщині

Фото, відео

Під час робочої поїздки до Миколаєва Прем'єр-міністр Денис Шмигаль ознайомився з процесом установки двох когенераційних установок потужністю 1,5 МВт кожна, які забезпечать теплом понад 200 багатоквартирних житлових будинків.

Про це глава уряду повідомив Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні на Миколаївщині оглянули хід будівництва інженерного захисту на енергетичних підстанціях. Голова ОВА доповів про загальну ситуацію. Заслухали проблемні питання та наші подальші кроки. Тут без деталей. Продовжуємо активну роботу з посилення захисту енергооб’єктів. Будуємо також систему розподіленої генерації. У Миколаєві ознайомилися з процесом установки двох когенераційних установок потужністю 1,5 МВт кожна. Це забезпечить теплом понад 200 багатоквартирних житлових будинків, 5 медичних та 24 освітніх закладів», - написав він.

Шмигаль на Миколаївщині оглянув будівництво інженерного захисту на енергетичних підстанціях / Фото: Телеграм/Денис Шмигаль

Шмигаль додав, що загалом до нового опалювального сезону «Миколаївоблтеплоенерго» зобов’язалося побудувати 5 об’єктів розподіленої генерації на базі газопоршневих когенераційних установок загальною потужністю 5,5 МВт.

Читайте також: Готуємося до зими: чи вдалося енергетикам відновити й додати нам кіловат

Окремо прем'єр зауважив, що цієї ночі росіяни здійснили чергову масовану атаку на українську енергетику, застосувавши дрони та ракети. Зокрема, атак зазнали три об’єкти передачі електроенергії, один із них — у Миколаївській області.

«Але своїх цілей російські терористи не досягли — енергосистема України працює в збалансованому режимі, вимкнень електропостачання не заплановано», - наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні уже введено в експлуатацію 100 МВт газової генерації, до кінця 2024 року очікується підключення ще 200 МВт.