Відновити подачу питної води Миколаєву планують до літа 2025 року - Кім

Відновити забезпечення міста Миколаєва питною водою заплановано до літа 2025 року.

Про це у Телеграмі написав начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Укрінформ.

"Учора ефективно попрацювали з Кабінетом міністрів України. Дякую Денису Шмигалю, Олексію Кулебі та Світлані Гринчук за особистий візит та увагу до проблем у регіоні. За результатами зустрічі є доручення від Премʼєр-міністра по відновленню водозабезпечення міста, задля вирішення цього питання орієнтовно до літа 2025 року", - написав Кім.

Крім того, за його словами, було порушено ще низку важливих для Миколаївщини питань. Зокрема, щодо відновлення двох обʼєктів у Снігурівській громаді та одного – у Миколаєві. Також щодо незастосування відключень електроенергії у Южноукраїнську у разі повернення групових планових відключень.

Читайте також: Будівництво водогону від річки Південний Буг до Миколаєва коштуватиме ₴8,8 мільярда - Шмигаль

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у межах поїздки на Миколаївщину ознайомився з деталями проєкту будівництва водозабору з річки Південний Буг та магістрального водогону до Миколаєва. Проєкт оцінюють у близько 8,8 млрд грн.

Питна вода у кранах мешканців Миколаєва зникла 12 квітня 2022 року через перебитий російськими загарбниками водогін Дніпро-Миколаїв. Відтоді там тече лише технічна солона вода, яка роз'їдає труби.

Фото: svidok.info