На Херсонщині внаслідок обстрілів протягом дня 17 людей отримали поранення, серед них - двоє дітей

На Херсонщині протягом дня внаслідок російських обстрілів 17 людей отримали поранення, серед них двоє дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«Дронами, авіабомбами та артилерією, в тому числі реактивною: російська армія продовжує обстрілювати Херсонщину, є поранені – правоохоронці фіксують наслідки», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни.

За даними слідства, станом на 16:00 27 вересня 2024 року армія РФ продовжує чисельні обстріли деокупованої території області з різного типу зброї. Загалом протягом дня 17 людей отримали поранення, серед них двоє дітей. Є також госпіталізовані з важкими травмами - травматичними ампутаціями кінцівок.

Зокрема, за інформацією прокуратури, щонайменше чотири людини в Антонівці та Херсоні о 12:10 та 13:45 постраждали через скидання вибухівки з дронів. Двоє з них – перебували в автівці.

Через артилерійський обстріл Велетенського близько 11:30 одну людину госпіталізовано у важкому стані.

Інші жителі області отримали травми через атаки авіацією, реактивною артилерією та мінометами.

Читайте також: На Донеччині внаслідок обстрілів поранені семеро мирних жителів

Як повідомляв Укрінформ, вранці 27 вересня російська армія завдала авіаударів по Херсону та кількох населених пунктах Херсонського району, постраждали шестеро цивільних, серед них — двоє хлопчиків 4 і 15 років.