На лівобережжі Осколу в Куп’янському районі Харківщини залишаються понад 4 тисячі жителів

На лівому березі Осколу в Куп’янському районі Харківської області залишаються понад 4 тисячі жителів, люди активніше евакуюються, бо російські обстріли посилилися.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив начальник Куп’янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич, передає кореспондент Укрінформу.

"4200-4300 жителів ще залишаються. Ми бачимо, що люди активно поїхали, оскільки ці обстріли, так би мовити, “мотивують”, на жаль, така ситуація. До 100 людей за день виїжджають”, - розповів начальник РВА.

Через наближеність до лінії фронту та посилення обстрілів в частині району неможливо відновити енергомережі.

“Не дуже добра ситуація з інфраструктурою на лівому березі. Є населені пункти, де нам так і не вдається відновити електропостачання”, - зазначив Канашевич.

За даними благодійної організації "Координаційний гуманітарний центр" із 1 червня по 26 вересня з найнебезпечніших територій Харківської області евакуйовано 1600 людей, із них 136 дітей, 659 літніх людей і 196 маломобільних людей.

Читайте також: З двох громад Донеччини за місяць евакуювали понад 1600 дітей

Як повідомлялося, ймовірно, російські війська прагнуть досягти східного берега річки Оскіл на Харківщині, щоб використовувати його як природний оборонний бар'єр та створити умови для своїх майбутніх операцій.

Як передавав Укрінформ, 26 вересня ворог здійснив спробу механізованого штурму на Купʼянському напрямку в районі Піщаного. У бік Колесниківки та Кругляківки (населені пункти на лівому березі Осколу) рухалося близько 50 одиниць російської броньованої техніки з десантом. Батальйон ударних БпАК 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка знищив та уразив 40 одиниць техніки.

Фото ілюстративне / Олександр Коваль, Фейсбук