У Львові знову не обрали запобіжний захід псевдоактивісту Стахіву

У Галицькому районному суді Львова знову не обрали запобіжний захід Остапу Стахіву, підозрюваному у шахрайстві і розкритті розташування підрозділу ЗСУ; псевдоактивіст подав клопотання про відвід судді.

Про це повідомляє "Громадське", передає Укрінформ.

"Скандальному активісту Остапу Стахіву, якого підозрюють у незаконному поширенні локацій ЗСУ та шахрайстві, втретє не обрали запобіжний захід", - йдеться у повідомленні.

Інформують, що, згідно з положенням про безоплатну правову допомогу, Стахіву призначили адвоката — Володимира Яцишина. Однак підозрюваний відмовився від нього, сам адвокат також оголосив відмову від захисту Стахіва, оскільки він має двох адвокатів.

На суд Стахів прийшов зі своїми прихильниками, разом вони цькували журналістів, які також прийшли на засідання. Стахів показував своє псевдопосвідчення журналіста та порівняв себе з дисидентами, зазначає "Громадське".

Повідомляють, що один із представників захисту Михайло Магарський, який разом з підозрюваним не прийшов на два попередні засідання, подав клопотання про ознайомлення з матеріалами засідань. Суддя Віктор Романюк задовольнив його і оголосив перерву на 20 хвилин для ознайомлення сторони захисту. Після цього Стахів подав заяву про відвід судді, і в судовому засіданні оголосили перерву.

Як повідомляв Укрінформ, на два попередні судові засідання з обрання запобіжного заходу, 25 та 27 вересня, Стахів не з'явився.

Читайте також: Псевдоактивісту Стахіву повідомили підозри за «злиття» даних про ЗСУ і шахрайство

25 вересня СБУ, Нацполіція та прокуратура провели обшуки у львівського псевдоактивіста Остапа Стахіва. Йому повідомили підозри у «злитті» інформації про розташування Збройних сил України і шахрайстві.

Стахів відомий як один із лідерів руху противників вакцинації від коронавірусу. Восени 2021 року йому вдалося організувати в Києві масштабну акцію антивакцинаторів, на яку людей звозили автобусами.

Служба безпеки України 16 листопада 2021 року повідомила Стахіву про підозру в поваленні конституційного ладу. Галицький райсуд відправив його в СІЗО з можливістю сплатити близько 1 млн грн застави, яку прихильники провокатора зібрали майже через тиждень. Пізніше Стахіва відправили на примусову психіатричну експертизу, але лікарі визнали його психічно здоровим. Справу псевдоактивіста почали розглядати ще у квітні 2022 року, але у суді йому досі не оголосили обвинувальний акт.