Від посмертного донора з Хмельницького пересадили чотири органи

Фото

У Хмельницькому посмертний донор урятував своїми органами чотирьох пацієнтів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Хмельницька міська лікарня.

«У нашому закладі відбувся мультиорганний забір, який дав можливість врятувати чотири життя. Після внесення даних донора до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин відбулося автоматичне співставлення, і система обрала найбільш сумісних реципієнтів з державного листа очікування пацієнтів з невиліковними хворобами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що команда фахівців із Першого медичного об’єднання Львова забрала нирки, щоб подарувати шанс на життя двом пацієнтам які тривалий час перебували на гемодіалізі. Фахівці з Клінічної лікарні «Феофанія» здійснили забір печінки, яка тепер стане порятунком для ще одного реципієнта.

Окрім того, бригада з Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова прибула разом із реципієнтом, що страждав від термінальної стадії серцевої недостатності та здійснила пересадку серця.

Читайте також: Львівські лікарі одночасно пересадили серце і нирку одній людині

Як повідомляв Укрінформ, жінка, у якої лікарі Шепетівської багатопрофільної лікарні констатували смерть мозку, за згодою родичів стала доноркою для чотирьох молодих людей.

Фото: Хмельницька міська лікарня, Фейсбук