Львівські лікарі одночасно пересадили серце і нирку одній людині

Львівські лікарі одночасно пересадили серце і нирку одній людині

Фото
Укрінформ
Спеціалісти Центру трансплантології Першого медоб'єднання Львова одночасно пересадили серце і нирку 58-річному львів’янину Віктору Абрашкіну, який 18 років страждав від ниркової недостатності та переніс два інфаркти. Це другий випадок в Україні, коли одній людині пересадили одночасно два органи.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Першого медичного об’єднання Львова, передає Укрінформ.

“Вдруге в Україні лікарі одночасно пересадили серце і нирку одній людині. Рятівну операцію пацієнтові, який 18 років страждав від ниркової недостатності та переніс два інфаркти, виконали спеціалісти Центру трансплантології Першого медоб’єднання Львова”, - йдеться в дописі.

Зазначається, що проблеми зі здоров’ям у чоловіка почалися в 40 років. Тоді у нього діагностували хворобу нирок і призначили ліки. Тривалий час вони йому допомагали. Але після того, як три роки тому чоловік переніс інфаркт, нирки відмовили остаточно. Хворий був на гемодіалізі. Потім чоловік переніс ще один інфаркт. Останні півтора року були надзвичайно важкими.

Львівські лікарі одночасно пересадили серце і нирку одній людині Фото: Перше медичне об'єднання Львова /Фейсбук

За словами чоловіка, йому не вистачало повітря, він не міг пройти навіть метра, не міг спати. Взагалі думав, що це його останні дні.

Врятувати хворого могла лише трансплантація відразу двох органів. Але щоб він переніс пересадку нирки, спочатку потрібно було “полагодити” серце.

Таку складну операцію в України виконували лише один раз в Інституті серця. Тому львів’янин майже втратив надію на порятунок. Але так збіглося, що шанс на повноцінне життя чоловік отримав на свій день народження.

Під час операції працювали дві бригади лікарів: кардіохірурги та абдомінальні хірурги. Обидві пересадки пройшли успішно.

Читайте також: Львівський центр трансплантології лідирує за кількістю операцій з пересадки органів в Україні

“Ми дуже пишаємося, адже за весь час незалежної України – це лише друга така трансплантація і вона успішна. А це означає, що відтепер у нашому Центрі ми можемо виконувати і такі складні трансплантації та рятувати ще більше життів”,– сказав керівник Центру трансплантології Максим Овечко.

У медоб'єднанні додали, що з часу операції минуло вже чотири місяці. Чоловік відновився та поступово повертається до активного способу життя. Він дихає на повні груди, гуляє лісом пішки та навіть їздить на велосипеді.

Як повідомляв Укрінформ, кардіохірурги Першого медоб'єднання Львова пересадили серце військовослужбовцю, в якого після важкого поранення розвинулася серцева недостатність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-