З 90 населених пунктів Сумщини примусово евакуюють родини з дітьми

З 90 населених пунктів Сумського району оголосили примусову евакуацію родин з дітьми. Відповідний наказ підписали Сумська ОВА та ОТК “Сіверськ”.

Про це сьогодні повідомила Сумська районна рада, передає Укрінформ.

“Керівниками Сумської обласної військової адміністрації та Оперативно-тактичного угруповання “Сіверськ” підписано наказ №8-ОД/203 “Про проведення обов'язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Сумського району Сумської області в умовах воєнного стану”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це стосується Білопільської та Ворожбянської міських територіальних громад, Краснопільської та Хотінської селищних територіальних громад, Юнаківської, Миропільської та Миколаївської сільських територіальних громад Сумського району.

Читайте також: З двох громад Донеччини за місяць евакуювали понад 1600 дітей

До організації примусової евакуації залучені соціальні служби органів місцевого самоврядування та державної влади, поліція, рятувальники та військові.

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня на Сумщині ухвалили рішення про проведення евакуації зі ще 5 населених пунктів Шосткинського та Конотопського районів.

Фото: sumyrayrada.gov.ua