Очільник Запорізької ОВА розповів про підготовку до «найскладнішої зими в історії»

Влада Запорізької області готується до великих перебоїв з постачанням електроенергії та прогнозів, що майбутня зима буде найскладнішою в історії. Закуповуються різної потужності генератори, які забезпечать місто світлом, теплом та водою.

Про це під час брифінгу сказав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає кореспондент Укрінформу.

“Готуємося до найскладнішої зими в історії. Очікуємо, що в нас будуть великі перебої з постачанням електроенергії. Щодо водопостачання, у нас закінчено тендерну процедуру закупівлі дизельних генераторів на КП “Водоканал” Запорізької міської ради. Це буде фінансуватися коштом наших міжнародних донорів - ЮНІСЕФ. Не виключаємо, що енергопостачання може не бути більше ніж 8 годин, а саме через такий час генератори мають зупинитися, перезаправитися і пройти технічний огляд. Ми робимо дублюючі генератори на підприємство “Водоканал”. Японська організація буде нам поставляти резервні генератори для “Водоканалу”, - пояснив Федоров.

Читайте також: Готуємося до зими: чи вдалося енергетикам відновити й додати нам кіловат

Також оголошено тендери на закупівлю додаткового обладнання, необхідного для роботи в парі з генераторами.

Що стосується теплопостачання, то ситуація тут значно складніша, бо є велика кількість котелень, які забезпечують теплом місто. В місті обрали 13 об'єктів, де буде встановлено когенераційні установки. Тендерні процедури на їх придбання та встановлення завершились. Загальна потужність їх становитиме трохи менше ніж 30 МВт. Частину з них поставлять впродовж 1,5 місяці.

Читайте також: Міста переважно забезпечили живлення критичної інфраструктури на випадок відключень світла - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Запорізька обласна влада готує соціальну інфраструктуру до того, що взимку вимкнення світла триватиме не по чотири години, а не буде взагалі.