В Україні через війну і техпорушення знеструмлені 522 населені пункти

Станом на ранок 11 жовтня через бойові дії та технологічні порушення залишаються без електропостачання 522 населені пункти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Минулої доби енергетики відновили живлення для 2816 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 522 населені пункти", - йдеться у повідомленні.

Упродовж минулої доби через обстріли фіксувалися знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях.

Зокрема, у Миколаївській області через ракетний обстріл території енергетичного об'єкта знеструмлювались підстанція та побутові споживачі. Три працівники отримали поранення.

За інформацією Міненерго, станом на ранок 11 жовтня внаслідок бойових дій залишаються без світла понад 82 тис. споживачів на Донеччині, 3,7 тис. - у Запорізькій області, 8,5 тис. - на Сумщині, 39,6 тис. - на Харківщині, 1,9 тис. - на Чернігівщині, 174 споживачі - на Дніпропетровщині.

У Херсоні знеструмлено 3,8 тис. споживачів, в області - понад 25 тис.

Через технологічні причини залишаються без електропостачання 3,2 тис. споживачів у Запорізькій області та 83 споживачі - на Дніпропетровщині.

Читайте також: Україна має шанси пройти зиму без відключень світла - Галущенко

На Київщині внаслідок технологічних порушень відключено від газопостачання 369 абонентів. На Дніпропетровщині через російську ракетну атаку пошкоджені газоводи, 290 споживачів залишилися без "блакитного палива".

Як повідомлялося, станом на ранок 10 жовтня через бойові дії та технологічні порушення було знеструмлено 515 населених пунктів.