Україна має шанси пройти зиму без відключень світла - Галущенко

Україна має шанси пройти зиму без відключень світла - Галущенко

Укрінформ
Україна здатна пройти цю зиму без відключень електроенергії, якщо Росії не вдасться зруйнувати вцілілі після попередніх атак обʼєкти критичної енергоінфраструктури.

Про це міністр енергетики Герман Галущенко заявив на форумі «Енергія бізнесу 2024», передає Укрінформ із посиланням на видання Forbes.

Щодо нещодавнього звіту ООН, у якому ймовірна тривалість відключень світла взимку оцінена від чотирьох до 18 годин на добу, міністр зауважив, що аргументувати такі розрахунки в організації зрештою не змогли.

«Ми викликали їхніх представників, щоб зрозуміти, звідки такі розрахунки. Виявилося, що у них немає реальних аргументів», – зазначив Галущенко.

Він додав, що знеструмлення взимку можуть бути через аварійні ремонти, які не матимуть системний характер.

Читайте також: Галущенко обговорив з молдовським колегою роботу енергосистеми в екстрених ситуаціях

Глава Міненерго наголосив, що найнадійнішим засобом захисту енергообʼєктів є протиповітряна оборона. Так, ворожа атака 26 серпня показала недостатню ефективність системи другого рівня захисту для убезпечення енергообʼєктів від російських ракет.

До кінця року Україна отримає обладнання для розподіленої генерації електроенергії загальною потужністю понад 1 ГВт, але, за словами міністра, підключити все цьогоріч не встигне.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 7 жовтня російський ударний безпілотник пролетів поруч із майданчиком Південноукраїнської АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-