У Кропивницькому помічника судді затримали на хабарі

Фото

У Кропивницькому помічника судді одного з районних судів міста разом зі спільником затримали під час отримання хабаря.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури на зловживанні впливом викрито та повідомлено про підозру помічнику судді Ленінського районного суду м. Кіровограда та юристу одного з державних підприємств (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що помічник одного із суддів з відомої суддівської родини Кропивницького разом зі знайомим вимагали 25 тис. грн за вплив на прийняття суддею цього ж суду рішення щодо закриття провадження в адміністративній справі та повернення вилученого підакцизного товару.

Задля отримання «винагороди» підозрювані підготували від імені особи, яка притягалася до адміністративної відповідальності, клопотання щодо закриття провадження у справі. Під час обшуку у фігурантів справи крім предмета неправомірної вигоди вилучили 42 тис. дол. та 82 тис. грн, законність отримання яких перевіряється.

Читайте також: Енергоатом звільнив топменеджера Скопича, якого затримали на хабарі

Після отримання частини хабаря у 15 тис. грн осіб затримали та обрали запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 73 та 90 тис. грн відповідно.

Як повідомляв Укрінформ, затримали чиновників, які вимагали хабарі за нарахування соцвиплат для поранених бійців ЗСУ.