Енергоатом звільнив топменеджера Скопича, якого затримали на хабарі

Енергоатом звільнив топменеджера Скопича, якого затримали на хабарі

Укрінформ
Національна атомна енергогенерувальна компанія «Енергоатом» звільнила свого топменеджера Олександра Скопича, викритого в одержанні хабаря.

Про це пресслужба НАЕК повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Слід зазначити, що оголошена О. Скопичу підозра жодним чином не повʼязана з його роботою в АТ «НАЕК «Енергоатом». Однак, враховуючи суспільний резонанс та порушення ним вимог Компанії у сфері боротьби із корупцією, 30 вересня 2024 р. наказом в.о. Голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна цього посадовця звільнено із займаної посади», – заявили в компанії.

В Енергоатомі запевняють, що в них налагоджена й ефективно працює система боротьби з корупцією та зловживаннями посадових осіб, зокрема ретельну перевірку проходить уся тендерна документація: «Усі закупівлі здійснюються суворо відповідно до чинного законодавства через систему Prozorro, що гарантує повну прозорість і відкритість процесів».

«В разі виявлення порушень при проведенні закупівель, в компанії одразу призначаються службові розслідування, за результатами яких приймаються відповідні кадрові та дисциплінарні рішення», – наголосили в Енергоатомі.

Читайте також: Енергоатом розірвав договір із підрядником на відновлення фасадів ХАЕС

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня посадовця Енергоатома викрили в одержанні 100 тисяч гривень неправомірної вигоди. Факт затримання в компанії підтвердили. Тоді ж у ЗМІ з'явилася інформація, що затриманим є директор з контрольно-ревізійної роботи та комплаєнс-політики Енергоатома Олександр Скопич.

Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді застави розміром 1 мільйон гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-