Президент анонсував нові рішення для підтримки економіки та бізнесу

Президент анонсував нові рішення для підтримки економіки та бізнесу

Відео
Укрінформ
Під час зустрічі Президента з урядовцями було узгоджено необхідність ухвалення конкретних рішень для підтримки економіки, збереження робочих місць та детінізації.

Про це Володимир Зеленський повідомив у вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

«Провів тривалу, дуже детальну нараду з урядовцями та представниками Верховної Ради. Кілька питань. Плануємо рішення, які треба ухвалити для підтримки наших Сил оборони. А також для підтримки економічної активності в країні. Щоб ми могли не лише зберегти робочі місця, а й дати українській економіці більше можливостей, більше потенціалу зростання», - розповів глава держави.

Відео: ОП

За його словами, на нараді з урядовцями обговорювалися висновки після зустрічей із підприємцями в областях.

«Усі деталі представить уряд, коли відповідні проєкти рішень будуть підготовлені. Але вже можна сказати, що домовилися з урядом: міністри шукатимуть альтернативні рішення, без тиску на «білий» бізнес. А також домовилися про додаткові державні кроки щодо детінізації», – відзначив Президент.

Читайте також: Зеленський провів зустріч із підприємцями у Кропивницькому

Окрім цього, під час зустрічі з урядовцями обговорено роботу з партнерами щодо наближення реальних рішень про обіцяні 50 мільярдів доларів від заморожених російських активів.

«Багато було вже політичних заяв від партнерів. Багато й зараз звучить щодо цього. Але нам потрібен реальний механізм. Потрібно, щоб кошти від активів агресора працювали на реальну допомогу захисту від агресора, щоб все це працювало заради України й українців уже найближчими місяцями. Занадто довго тривають відповідні дискусії, і нарешті потрібні рішення», – зауважив Зеленський.

Як повідомлялося, 18 липня у Верховній Раді було зареєстровано урядовий законопроєкт №11416 про внесення змін до Податкового кодексу. Документ пропонує збільшити ставку військового збору до 5% і зобов’язати ФОПи третьої групи платити 1% збору. Також законопроєкт містить низку інших податкових новацій.

Читайте також: В Україні запускають «Національний кешбек» - повертатимуть 10% від вартості товарів

Бізнес-середовище заявило про занепокоєння через цей законопроєкт. Зокрема, Торгово-промислова палата України закликала уряд відмовитись від законопроєкту №11416, відзначивши, що він містить низку вкрай загрозливих норм для стабільної роботи підприємців та економіки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-