В Україні запускають «Національний кешбек» - повертатимуть 10% від вартості товарів

В Україні запускають «Національний кешбек» - повертатимуть 10% від вартості товарів

Укрінформ
Кабінет міністрів 20 серпня 2024 року затвердив постанову про впровадження програми «Національний кешбек», яка передбачає повернення громадянам 10% від вартості придбаних українських товарів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки, передає Укрінформ.

«Кабінет Міністрів України затвердив порядок надання грошової допомоги українцям «Національний кешбек». Відповідно до нього, громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів. Програма запрацює 2 вересня 2024 року», - йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням уряду, максимальна сума кешбеку становитиме 3000 грн на місяць. Отримані кошти можна буде витратити на медичні, комунальні послуги, спорт, кіно, квитки на потяг або пожертвувати на ЗСУ.

Програма поширюється на товари українського виробництва (крім підакцизних), включно з ліками та медичними виробами.

При цьому слід мати на увазі, що кешбек нараховуватиметься лише на безготівкові покупки, які відображатимуться у фіскальних чеках. Участь у програмі зможуть брати тільки ті торговці, які забезпечують передачу інформації про розрахункові операції та перебувають на загальній системі оподаткування.

Для участі в програмі громадянам необхідно буде відкрити спеціальний рахунок у банку та активувати послугу в додатку "Дія". Накопичені кошти надходитимуть на рахунок до 20 числа наступного місяця. Використати кошти, нараховані у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

«Кешбек - це можливість підтримати українців фінансово, особливо напередодні старту опалювального сезону, адже кошти, отримані із кешбеку, можна буде витрати, зокрема, на оплату комунальних послуг», - наголосила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки Юлія Свириденко.

На її думку, кешбек як форма державної підтримки громадян є більш ефективною для економіки, ніж просто надання коштів, адже формує додатковий попит на українські товари. Це створює робочі місця в Україні і забезпечує податкові надходження

Читайте також: У Харкові продовжили звільнення бізнесу від низки податків

Координацію програми здійснюватиме Міністерство економіки. До її реалізації долучаться Міністерство цифрової трансформації, Державна податкова служба, Ощадбанк як розрахунковий банк та інші уповноважені банки країни. Технологічним партнером стане міжнародна платіжна система Mastercard, а операційним - компанія платіжних технологій Visa.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2024 року Кабмін схвалив проєкт закону, який пропонує внести зміни до Податкового кодексу України щодо оподаткування державної грошової допомоги (кешбеку) в межах програми «Зроблено в Україні»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-