У Гостомелі висадили дерева на честь полеглих захисників міста

Фото

У Гостомелі Київської області з нагоди його 530-річчя висадили дерева на честь захисників України, які полегли в боях за місто.

Про це Київська обласна військова адміністрація повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Захід з нагоди 530-ї річниці з дня заснування Гостомеля розпочався зі вшанування полеглих героїв і молебню від військових капеланів на Алеї слави.

Після церемонії покладання квітів у парку «Щасливий» на честь загиблих захисників міста-героя висадили дерева. За участю військового оркестру для гостей відбулася концертна програма.

У місцевому будинку культури від Національного музею військової звитяги також презентували виставку, де показали експонати часів перебування Гостомеля під контролем російських загарбників. Тематична виставка картин пройшла в галереї «Сила громади».

Участь у заході з нагоди річниці заснування Гостомеля взяв, зокрема, перший заступник голови ОВА Микола Бойко. Як зауважив він, у лютому-березні 2022 року Гостомель став місцем, де починала писатися нова сторінка історії України.

Читайте також: Підрядники мають завершити відновлення зруйнованого дитсадка в Гостомелі до кінця року

«Адже саме Гостомель – першим прийняв на себе ворожий удар. І першим став на захист не лише Київщини, а й усієї України. Саме тут, під постійними обстрілами, у бою народжувалася нова історія України. Історія нескорених. Історія нашої перемоги», – зазначив посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, Фундація Олени Зеленської відновила в Гостомелі центральний стадіон, який постраждав під час захоплення міста російськими військами у 2022 році.